Tarieven

Verzekerde zorg

Psychologische behandeling valt onder het Wettelijk Eigen Risico; in 2018 bedraagt dit €385,00. U betaalt geen eigen bijdrage.

Er zijn vier zorgproducten: Kort, Middel, Intensief en Chronisch.

De psycholoog maakt op basis van de diagnostiek een keuze voor een van deze producten. De keuze hangt o.a. af van de aard, ernst en complexiteit van uw probleem.

Elk zorgproduct heeft een eigen tijdsduur en dus hangt aan elk product een ander prijskaartje. De nota gaat rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar indien uw psycholoog een contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar. Is dat niet het geval dan krijgt u de nota van ons toegestuurd. U betaalt ons de nota en stuurt deze door naar uw zorgverzekeraar. U krijgt dan een groot deel vergoed (restitutietarief). 

In de behandelvoorwaarden 2018 Reitsma & Van Wieren Psychologen vindt u uitleg over onze algemene voorwaarden.

Onverzekerde zorg

Onverzekerde zorg is zorg die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Dit is o.a. het geval  als er in de diagnostiekfase geen psychische stoornis kan worden vastgesteld.

In dit geval moet u de behandeling zelf betalen. U ontvangt van ons een nota. Per 1 januari 2018 zijn de kosten per sessie:  89 euro.